Geert Criquielion blijft positief na zware nederlaag: “Die 4-0 is geen correcte weergave”

Geert Criquielion blijft positief na zware nederlaag: “Die 4-0 is geen correcte weergave” 19 / sept

Na de 1-4 thuisnederlaag tegen Rupel Boom sloegen SK Pepingen-Halle op Sint-Niklaas nog steeds hoge verliescijfers. Trainer Geert Criquielion blijft niet blind voor de tekortkomingen, maar ziet toch progressie.

"Wat dezelfde verhaal als tegen Rupel Boom", vindt sportieve baas Geert Criquielion. "Ook nu keken we snel tegen een achterstand aan. Vooraf besproken fasen, analyses en tactische richtlijnen kunnen zo snel de vuilnisbak in. Enig concentratieverlies en nog niet in de tempo van de tweede amateurklasse werden straks afgestraft. Toch was Sint-Niklaas niet sterker dan De 4-0 is helemaal niet de correcte weergave. SKPH was minstens de evenknie, maar het zat ons op cruciale momenten niet mee. We moeten echter voorkomen dat die twee opeenvolgende zware nederlagen in de hoofden gaan spelen. "

"Na de betere openingskwartier van Sint-Niklaas namen we zaterdag hand in hand en ontmoetten mooie combinaties en snelle balwisselingen van de thuisploeg de vuur aan de schenen. De verdiende gelijkmaker bleef echter uit. Bram Moyson trok net als in de openingswedstrijd op Brakel waar we hebben 0-0 gespeeld, het doelhout. Vorige wedstrijd tegen Rupel Boom kwam Yannick Wagner dicht bij de 2-2. Een doel van niet maakt natuurlijk een wereld van verschil. Komt we op Sint Niklaas langszij, dan wordt het een heel andere wedstrijd en zijn de Oost-Vlamingen niet klaar met ons. "

"Na de rust ging we op onze elan door op zoek naar 1-1. SK had het tempo en de thuisploeg moest achteruit gaan. Na de hoekschop werden we echter gek gepakt en werd het 2-0. Tenslotte ging het in een mum Van tijd naar 4-0. Ik blijf optimist Als Sint-Niklaas de middelmoot is, moeten we dat ook aan kunnen. Van week tot week is er progressie en creëren we meer doelgevaar. Als nieuwkomer houd ik rekening met een aanpassingsperiode om stabiel te worden. Individuele foutjes moeten uitkomen. SKPH is Zeker Niet de Zwakke broertje van de serie. Na drie wedstrijden was er al ingelogd Geen ploeg sterven ons overtroefde. We kunnen ons niet blindstarten op de cijfers.Die staan ​​er natuurlijk wel, maar het kon ook anders zijn geweest. Positief blijven is dus de boodschap. In elk geval wordt iedereen meteen met de neus op de feiten gedrukt en zijn de ogen geopend. We moeten wel wakker aanpakken. Bij de pakken blijven zitten, loont niet. We moeten blijven werken en een tandje bijsteken. "

 

Bron: Het Nieuwsblad Online 19/09/17