Sébastien Lheureux:“Rode lantaarn voelt best wel vreemd aan”

Sébastien Lheureux:“Rode lantaarn voelt best wel vreemd aan” 30 / sept

Middenvelder Sébastien Lheureux werd gisteren in Aalst aan de knie geopereerd. De 30 jarige Ruisbroekenaar werd de voorbije wedstrijden fout gemist en zal twee maanden uit zijn.

'Ik had me de seizoenstart natuurlijk helemaal anders voorgesteld', aldus Sébastien Lheureux, die al zes jaar bij de club is geweest.

"SK Pepingen-Halle bengelt aan de staart en ik ben sinds twee weken in de lappenmand. Domme onzin: ik maakte een verkeerde beweging en mijn rechterknie begaf het. Echt pijnlijk, al gaat het nu beter. En nee, niet op training van in een wedstrijd liep ik gewoon op, maar gewoon tijdens het uitoefenen van mijn werk als leverancier van wijn en champagne. "

"Een zestal weken buiten strijd, heet het, maar dat is misschien een te optimistische prognose. Ik probeer alles zo snel mogelijk weer aan te pikken. Helemaal nieuw is helaas niet, want drie jaar terug moest ik al geopereerd worden tegen de andere knie na een slechte neerkomen in een wedstrijd tegen FC Leopold. Toen bleef ik twee maanden buiten strijd. Ik weet dus wat het is om te revalideren, maar het blijft slecht, vooral omdat ik graag de ploeg op het veld zou willen steunen. "

Meteen bingo

"Drager van de rode lantaarn zijn, het voelt het best wel vreemd aan, want met Pepingen ontmoette ik gewoon gewoon voorheen mee te draaien. In mijn eerste jaar was Pepingen het meestal meteen bingo en kwamen we naar vierde klasse."

"Vorig seizoen deden we via de eindronde de stap naar de tweede amateurklasse. Ondanks heel veel aanbiedingen ging ik graag op het aanbod om mee te doen in het project van de nieuwe fusieclub."

Hoepel

Na een moeilijke voorbereiding hebben we op de openingsdag meteen hoop gehad met een gelijkspel op Olsa Brakel, waar we ook de nul hielden. Sindsdien kwamen we zwaar onderuit tegen Rupel Boom, Sint-Niklaas en vorige zondag thuis tegen Sint-Eloois-Winkel. We slagen te makkelijke doelpunten, vooral op stilstaande fasen, en scoren bovendien erg moeizaam. Dan wordt het natuurlijk moeilijk om punten te pakken. "

Als we de 40 punten willen halen, moet de kentering er snel komen. Er is maar één remedie en dat is hard werken. Alle spelers moeten aan dezelfde zeel trekken en nog een stukje bijsteken. Op Westhoek moeten we ons pakken. Elke wedstrijd moeten we vanaf nu opladen en spelen alsof het een cupfinale is. Het is echt van moet. "

Bron: Het Nieuwsblad Online 30/09/17