Thomas Bourgeois: “Het is de hoogste tijd om punten te pakken”

Thomas Bourgeois: “Het is de hoogste tijd om punten te pakken” 21 / okt

Op de achtste speeldag staat er voor SK Pepingen-Halle met de komst van SV Bornem heel wat op het spel. Aanvoerder Thomas Bourgeois wil dat de ploeg een vuist maakt en er vol voor gaat.

“Het is de hoogste tijd om punten te pakken”, beseft ook de 30-jarige Hallenaar, die op een boogscheut van het Lamme Guiche-stadion woont.

“De voorbije wedstrijden kruisten we de degens met ploegen uit de linkerkolom en dat brak ons zuur op, want we oogstten amper vier punten. We wogen te licht en misten efficiëntie en ervaring om echt te kunnen wedijveren met de toppers.”

“Met Bornem krijgen we nu de eerste ploeg uit de rechterkolom te bekampen en dat wordt een ernstige waardemeter om het niveau van deze ploegen in te schatten. We moeten absoluut in gang schieten, anders komt er sowieso druk.”

“Bornem speelde vorig seizoen op SK Halle 1-1 gelijk. Wegens financiële perikelen werd thans resoluut de kaart van de jeugd getrokken. Allicht is het een ploeg die steunt op enthousiasme en inzet. Net als wij hebben ze vier punten. Onderschatten is uit den boze, want ze haalden toch SK Londerzeel met 0-1 onderuit.”

“Voor mij is het wel wennen aan degradatievoetbal. De jongste vier seizoenen speelde ik met FC Pepingen steevast in de eerste gelederen van de rangschikking. Nu wordt het bikkelen om onderaan weg te komen. Dat we voorlopig tekortschieten is geen schande. De kentering moet komen met efficiënter en meer volwassen spel. Elke wedstrijd moet iedereen 90 minuten alles geven en volop focussen op de match, zodat we ons achteraf niks te verwijten hebben.”

“Pijnpunt is ons wedstrijdbegin. Op Brakel en tegen Gullegem hielden we de nul, maar in alle andere wedstrijden slikten we meteen één of meer goals en liepen we achter de feiten aan. Aanpassing aan het niveau en leergeld betalen heette dat aanvankelijk, maar nu zijn er geen excuses meer. Dat mag en kan niet meer. Spelen we zoals tegen Gullegem, dat we met 2-0 versloegen, dan zitten we op het juiste spoor.”

“Misschien toch een excuus is het uitvallen van onze routiniers. We hebben een kern met veel jonge en weinig ervaren spelers, maar met de blessures van Lheureux, Testaert en Yangassa misten we toch drie sterkhouders. Lufimbu speelde zelfs nog geen minuut.”

“Het komt de automatismen niet ten goede, maar het is de kans voor de vervangers om te tonen wat ze waard zijn. Het bestuur bleef intussen niet bij de pakken zitten en haalde met Ismaël Benhamed, pas speelgerechtigd na Nieuwjaar, een eerste versterking binnen.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 21/10/17