Sergei Deweerdt:“Die halve nederlaag hebben we aan onszelf te wijten”

Sergei Deweerdt:“Die halve nederlaag hebben we aan onszelf te wijten” 24 / okt

Geen lachende gezichten bij SKPH na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen de jeugdige SV Bornem, want de fusieploeg had echt op de drie punten gerekend. Doelman Sergei Deweerdt is dan ook fel ontgoocheld.

"Het gelijkspel is een correcte weergave, maar dit jonge Bornem was een ploeg die we altijd de baas moesten kunnen", stelt doelman Sergei Deweerdt vast.

"Met Bornem en later Ronse stonden we voor wedstrijden van de waarheid en we wisten al te goed wat we te doen stonden, maar tegen Bornem liep het meteen met een sisser af. Ons spelniveau was niet goed en we speelden veel te stereotiep en voorspelbaar. Met wat meeval bracht Damien Miceli ons toch een vrije trap op voorsprong. We kregen nog wat kansen, maar de bezoekers lieten zich ook niet onbetuigd. "

"In de tweede helft konden we die voorsprong niet vasthouden en ze scoorden tegen op een stilstaande fase. Dat doel had er ook nooit mogen komen. Het gaf het jonge Bornem, dat drijft op enthousiasme, een boost. We kregen ook wat kansen, maar na het uitvallen met tweemaal geel van Thor Daems moesten we zelfs nog beducht zijn voor de 1-2. "

"Het blijft doodzonde dat we een mooie 1-0 voorsprong tegen zo'n ploeg na de rust niet kunnen vasthouden of verder uitdiepen. Als het spel niet goed is en je niet top bent, dan moet je tenminste de kansen afmaken. In de tweede helft dachten we de scherpte van voor de rust en dat kwam ons duur om te staan, want de verhoopte drie punten bleven uit. De halve nederlaag hebben wij dan ook onszelf te wijten. "

"We moeten ons dus meteen herpakken en zijn onze supporters een revanche verschuldigd. We hebben immers de verplichting om de nog onbekende fusieploeg in de tweede amateurklasse te houden. Het kostte FC Pepingen vorig seizoen zorgt voor veel kracht en energie om via de eindronde hoger te krijgen en dat mogen we nu niet zomaar vergooien. Intussen is het bestuur bezig met de nodige versterking voor de ploeg en een kwaliteitsinjectie kan zeker geen kwaad. We missen ervaring, karakter en leepheid in de ploeg. "

"Als staartploeg is elke wedstrijd vanaf nu moeilijk, maar ook haalbaar, want de betere ploegen onderschatten ze ons misschien. We moeten er wel van de eerste tot de laatste minuut voor gaan. Zondag moeten we naar Ronse en als je thuis de punten niet tegen Bornem trekken dan moet je maar scherp uit de hoek komen op verplaatsing. "

Bron: Het Nieuwsblad Online 24/10/17