Bart Pauwels: “We moeten nu dringend punten pakken”

Bart Pauwels: “We moeten nu dringend punten pakken” 4 / nov

Na de povere 1 op 6 tegen Bornem en Ronse, op papier twee haalbare kaarten, is SK Pepingen-Halle weggezakt naar de met Torhout gedeelde laatste plaats. Invallersdoelman Bart Pauwels zoekt eerherstel tegen Harelbeke.

“Vier jaar terug keerde ik na omzwervingen bij Zuun, Beersel Drogenbos en Galmaarden opnieuw terug naar moederclub SK Halle”, aldus de 31-jarige Leerbekenaar Bart Pauwels.

“Toen de fusie met Pepingen vorm kreeg, stapte ik graag mee in het project. Voorlopig blijft het bij een bankzittersstatuut, maar ik ben het gewend om te spelen voor een stek onder de lat.”

“De voorbije drie seizoenen bij SK Halle moest ik trouwens de concurrentie aangaan met Alan Deconinck, David Kempeneer en vorig seizoen met Max Bourlard en ik speelde toch heel veel.”

“Thans is Sergei Deweerdt titularis. Ik kom best goed overeen met hem. Met trainer Pascal Van Herberghen en doelman Tim Walravens vormen we samen een toffe bende. Ik train dan ook scherp en wil er staan als de trainer me nodig heeft, maar met mijn job is het niet altijd makkelijk te combineren. Deweerdt is alleszins goed bezig en gaat voort op het elan van zijn sterke campagne bij Pepingen.”

Niveau

“Voorlopig vallen de resultaten van de fusieclub best tegen en blijven we onder de verwachtingen. Het niveau van de tweede amateurklasse valt wel niet te onderschatten. Ik mocht dat trouwens vorig seizoen met SK Halle ervaren.”

“Bovendien treden we aan met een volledig nieuwe ploeg. Willen we ons vel redden, dan moeten we elke wedstrijd top zijn van de eerste tot de laatste minuut. We lieten al te vaak steken vallen in het eerste kwartier. Er is nochtans verbetering, maar we moeten dringend punten pakken.”

“Tegen Bornem en Ronse, twee ploegen van ons niveau, lieten we het met 1 op 6 afweten. Belangrijk is dat we ons na die opdoffer weer opladen. Met Harelbeke kruisen we zondag op de Lamme Guiche de degens met een echte titelkandidaat. De West-Vlamingen pakten net 16 op 18 en staan intussen al derde.”

“Vorig seizoen verloor ik met SK thuis met 0-1, maar op verplaatsing wonnen we met 1-2. Misschien kan die laatste uitslag ons extra motiveren. We moeten de draad weer oppikken en na winst tegen Gullegem voor een tweede thuiszege gaan.”

“Ondanks de mindere resultaten hangt de groep goed aan elkaar en dat is zonder meer een pluspunt. We moeten nu knokken en bikkelen om door deze moeilijke periode heen te komen.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 04/11/17