Yassin Badi: “Ik wil aan het langste eind trekken”

Yassin Badi: “Ik wil aan het langste eind trekken” 18 / nov

Na de pijnlijke 5-0 nederlaag op FC Mandel moet SK Pepingen-Halle zich thuis rehabiliteren tegen SK Londerzeel, dat als dertiende ook onder de verwachtingen blijft. Spits Yassin Badi kijkt met veel grinta uit naar het duel met zijn ex-club.

“Ik ben geboren en getogen in Londerzeel en zette mijn eerste voetbalstapjes bij SK Londerzeel”, vertelt de 23-jarige diepe spits Yassin Badi, die in Gent woont en er in een evenementenbureau werkt.

“Op 17-jarige leeftijd stak ik mijn neus aan het venster in de eerste ploeg en mocht meteen mee de titel vieren in bevordering. Nadien volgden twee campagnes in derde klasse. Met de komst van topscorer Sander Van Eyk kreeg ik als diepe spits minder speelkansen en verkaste dan maar naar Wolvertem-Merchtem, vanwaar ik naar SKPH trok.”

“Ik ben nog steeds goed bevriend met goalgetter Van Eyk, die dit seizoen al liefst elf keer scoorde en aan de leiding staat in de schuttersstand. Ik heb hem nog meer doelpunten toegewenst, maar alvast zeker zondag niet tegen ons. We zullen hem alleszins speciaal in de gaten moeten houden.”

“Ik speelde vroeger ook nog met Dellevoet, Stoclet, Vangrunderbeek en huidig trainer Scheers. Het wordt alleszins een fijn weerzien, maar ik wil wel aan het langste eind trekken.”

“Het moet dan alleszins beter, want vorige zaterdag gingen we op Mandel United zwaar de boot in. Het zat wel allemaal wat tegen met een vroege, onterechte strafschop en een al even onterechte uitsluiting van doelman Sergei Deweerdt. We moesten met tien verder en ik werd het kind van de rekening. Bart Pauwels kwam onder de lat en ik mocht gaan douchen, al kon ik daar zeker mee leven. Prettig is misschien anders, maar de trainer moest nu eenmaal een keuze maken in het belang van de ploeg. In het begin van de tweede helft lieten we het afweten en slikten in een mum van tijd drie goals.”

"Intussen delen we de laatste plaats met Torhout en blijven ver onder de verwachtingen. We moeten altijd opnieuw zoeken naar onszelf kijken en onszelf in vraag stellen. En ik maak daar geen uitzondering op. Pas als we samen een vuist maken, staan ​​we sterk. We moeten met de juiste mentaliteit het veld opstappen en van de eerste tot de uiterste minuut gericht zijn. En dat zal nodig zijn tegen SK Londerzeel dat het potentieel heeft voor de linkerkolom. Ik zag mijn ex-ploeg vorige zondag winnen van RC Gent en kwam toch onder de indruk van hun sterkte. Niettemin geloof ik in een goede afloop. In groep moeten we de negatieve spiraal ombuigen en dat kunnen we, want we willen zeker genoeg in huis om ons vel te redden. "

Bron: Het Nieuwsblad Online 18/11/17