Kenzo Dailly: “We moeten nu thuis bevestigen”

Kenzo Dailly: “We moeten nu thuis bevestigen” 9 / dec

Onder het commando van kersvers trainer Jean-Louis Meynaert kaapte SK Pepingen Halle vorige speeldag verdiend een puntje weg op SV Temse . De 24-jarige centrale verdediger Kenzo Dailly keerde terug in de ploeg en greep zijn kans.

“Vorig seizoen was er één om snel te vergeten, want ik kwam nauwelijks in actie. In de voorbereiding liep ik een enkelblessure op en was geruime tijd out. Een barstje in het hielbeen werd bij de eerste onderzoeken over het hoofd gezien, zodat ik ten slotte vele maanden out was. Pas op het einde van het seizoen speelde ik nog een paar wedstrijden.”

“Toen de fusie met FC Pepingen duidelijk werd, had ik wel oren naar het voorstel om te blijven. Ik had me de eerste seizoenshelft helemaal anders voorgesteld. Op een basisplaats tegen Westhoek en een paar zitjes op de bank na verdween ik volledig in de anonimiteit van het invallersteam en dat knaagde aan mijn vertrouwen.”

“Nieuwbakken trainer Jean-Louis Meynaert liet me zondag op Temse echter meteen weer in de basiself opdraven. Ik moest Stavros Glouftsis proberen aan banden te leggen en dat is me goed gelukt. Met aanvoerder Thomas Bourgeois achterin naast mij klikte het prima. Heel de ploeg bikkelde negentig minuten lang. Stan Vandenbrande opende na de rust de score, maar de thuisploeg kwam langszij. Doelman Deweerdt stopte bij 0-0 wel een strafschop, maar we kregen zelf ook de kansen op 1-2.”

“Het verdiende punt geeft alleszins een boost om op dezelfde weg door te gaan. We moeten nu thuis bevestigen tegen Torhout en Olsa Brakel om nog voor de winterstop de reddingsoperatie goed in te zetten. Torhout zit wat in hetzelfde schuitje als wij, want de trainer werd er vorige week ook ontslagen. Zij wonnen meteen met 2-1 van RC Gent. Torhout komt zeker erg gemotiveerd naar Halle, maar met dezelfde mentaliteit, gretigheid en inzet als op Temse moeten we de volle pot thuishouden. Het blok moet er staan en iedereen is nodig om ons hachje te redden. Ook de bankzitters en de spelers die naast de ploeg vallen, moeten aan hetzelfde zeel trekken en ervoor gaan.”