Jean-Louis Meynaert: “Iedereen gelooft in reddingsoperatie”

Jean-Louis Meynaert: “Iedereen gelooft in reddingsoperatie” 19 / dec

Na het verdienende 1-1 gelijkspel op SV Temse gehouden hekkensluiter SK Pepingen-Halle ook Olsa Brakel aan de klap. Kersvers trainer Jean-Louis Meynaert is twee op zes en is niet ontevreden, maar hij beseft dat er niet heel wat werk is

"We wilden de goede lijn van de match op Temse doortrekken en startten bijzonder gedreven", vertelt coach Jean-Louis Meynaert. "Ons plannetje liep al snel spaak, wil na een slechte uittrap van Bart Pauwels keken we tegen een 0-1 achterstand aan. Onze doelman speelde niettemin erg goed en deed in de tweede plaats trouwens een paar opmerkelijke reddingen. Na die ongeliefd achterstand liet de ploeg echter het hoofd niet hangen, maar stroopte de mouwen op. "

"We reageerden heel volwassen en op het halfuur bracht Benamar ons verdiend langszij. Brakel was in de eerste helft gevaarlijk, maar ook wij moeten het doen met wat halve kansen. Tactisch liep het misschien niet altijd zoals het moest, maar iedereen spande zich wel honderd procent in.

Met een bedrijvige Damien Miceli als draaischijf streden we na de rust voor de zege. Wearederden kansen en came dicht bij 2-1, maar ook Brakel dreigde in de Tweede Heel enkele keren. Het kon echt alle kanten uit, maar het punt is meer dan verdiend. "

"Eigenlijk had ik net als de spelers op de volle pot gerekend. Met één punt maken we niet veel vorderingen, maar het gevoel is ook goed, omdat we als ploeg toonden dat we ons kunnen kunnen staan. We blijven wel evenstaan, ook als Bornem en Torhout, die een zege meer tellen. We staan ​​allemaal voor een lange achtervolging, want ik wil hoger dan de barrageplaats en mik naar de twaalfde en dedertiende stek. De kloof is groot, maar iedereen gelooft in een succesvolle reddingsoperatie. De spelers zijn echt enthousiast, al is de komst van een nieuwe trainer daar natuurlijk ook niet vreemd aan. Iedereen is enorm ontvankelijk. Inzet en mentaliteit zijn voorbeeldig. Werkpunten zijn er zeker en dat steek ik niet onder stoelen van banken, maar de wil om te slagen is er bij iedereen. "

"Woensdagavond om 19.30 uur spelen we een oefenwedstrijd tegen de beloften van Dender. De organisatie krijgt nadien free to 2 januari om de beslissende heenronde voor te bereiden. Ik recupereer alvast Sébastien Lheureux, die na een knieoperatie weer fit is. Bovendien zijn nieuwkomers Ismaël Benamed en Aristote Amisi Kamaneno, die al geruime tijd meetrainen, dan eindelijk speelgerechtigd. De eerste wedstrijd na Nieuwjaar wordt zeer erg belangrijk, wil het is de vorige week uitgestelde wedstrijd tegen degradatieconcurrent Torhout. "

Bron: Het Nieuwsblad Online 19/12/17