Matthias Crauwels: “Al wat we kunnen pakken tegen de leider, is bonus”

Matthias Crauwels: “Al wat we kunnen pakken tegen de leider, is bonus” 24 / feb

Zondag ontvangt SK Pepingen-Halle de fiere leider Sparta Petegem. Petegem (doelsaldo 49-22) leidt met vijf punten voorsprong, Pepingen-Halle (doelsaldo 13-44) staat voorlaatste. Matthias Crauwels beseft dat “het niet makkelijk wordt”. 

Het ene seizoen is het andere niet: vraag dat maar aan linksachter Matthias Crauwels. Vorig seizoen speelde de 21-jarige Lettelingenaar met US Rebecq voor de titel en nu is het met SK Pepingen Halle knokken voor het behoud.

“Vorig seizoen behaalde ik met Rebecq liefst 61 punten, evenveel als RWD Molenbeek, maar we liepen de titel mis met het doelsaldo”, aldus Matthias Crauwels, laatstejaars student lichamelijke opvoeding. “In de eindronde konden we dan toch de stap naar tweede amateurklasse bewerkstelligen. Ik wou een nieuwe uitdaging en vond die bij SKPH. Ik kwam ook niet op onbekend terrein, want ik liep school in het atheneum van Halle en kende bovendien heel wat spelers.”

“Ondanks degradatievoetbal beklaag ik me mijn keuze niet. De vraag van het bestuur of ik mijn verblijf wil verlengen, beantwoordde ik intussen al positief. De sfeer in de groep is overigens nog steeds goed. Ik twijfel er dan ook niet aan dat we Torhout en SV Bornem achter ons houden. De vele nieuwe spelers, de reeks hoger en de fusie zelf zijn factoren die ons in deze moeilijke situatie deden belanden.”

“Zondag ontvangen we FC Sparta Petegem, dat ons in de heenmatch met 4-0 vloerde. De leiders zou dan wel de licentie voor eerste amateurklasse niet vragen, maar ze gaan wel voor de titel. Het wordt dus niet makkelijk. Wat we pakken, is alvast bonus in het vooruitzicht van de topper de week nadien op SV Bornem. Iedereen is klaar om nog negen wedstrijden de mouwen op te stropen.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 24/02/18