Dani Morais de Almeida schiet met scherp

Dani Morais de Almeida schiet met scherp 21 / mrt

De 22-jarige spits Dani Morais de Almeida heeft zich na zijn overstap tijdens de winterstop van Dender snel waargemaakt bij SK Pepingen Halle. De voorbije drie wedstrijden scoorde hij viermaal en hielp zo de ploeg mee aan een negen op negen.

“Na winst tegen Bornem en Ronse startten we op Harelbeke natuurlijk met heel veel vertrouwen”, vertelt diepe spits Dani Morais de Almeida, student lichamelijke opvoeding in Sint-Pieters-Woluwe.

“In een moeilijke eerste helft met weinig kansen kon geen van beide ploegen de toon zetten. Na de rust kwam er meer ruimte en bleven doelpogingen niet uit.”

“Een kwartier voor tijd stond ik op de goede plaats om een voorzet van een hardwerkende Raoul Ngadrira in doel te verlengen. Harelbeke drong nadien nog fel aan, maar we gaven geen krimp.”

“De defensie hield de nul en dat al voor de tweede wedstrijd op een rij. Voor de ploeg, maar zeker voor doelman Sergei Deweerdt en zijn verdedigers is dat een ferme opsteker. En net als tegen Ronse hadden we aan één doelpunt genoeg voor de volle pot. Op Bornem, waar we met 2-3 wonnen, maakte ik mijn eerste twee goals voor mijn nieuwe club. Ik scoorde nu drie wedstrijden na elkaar en dat geeft een bijzonder goed gevoel. Bovendien pakten we negen op negen.”

“Intussen wipten we over Torhout naar de barrageplaats en we willen de West-Vlamingen definitief achter ons houden. Zondag kruisen we thuis de degens met Mandel United, dat als tweede op de promotieplaats staat, want leider Petegem vroeg geen licentie aan. Het wordt dus een duel tussen een ploeg die wil promoveren en een ploeg die voor het behoud strijdt. Het is ongetwijfeld een sterke tegenstander, maar we zijn klaar om onze huid duur te verkopen. We geloven zeker in onze kansen. Uiteraard ben ik tevreden dat ik voor SKPH tekende. Ik krijg het vertrouwen van trainer Jean-Louis Meynaert en kan me nuttig maken voor de ploeg. Ik focus me nu dan ook helemaal op SKPH”, besluit de speler uit Jette.