SKPH zeker van het behoud na 3 - 1 winst!

SKPH zeker van het behoud na 3 - 1 winst! 7 / mei

SK Pepingen-Halle wint in de zomerwedstrijd tegen FC Zwarte Leeuw met overtuigende 3-1 cijfers voor de thuisploeg, ook tijdens de tijd van de amateur voetballen.

Voor de wedstrijd werden eerst enkele jeugdploegen gevierd de U11 en de U15 geraakte in de finale van de jeugdcup Het Nieuwsblad maar in de beslissende wedstrijd, de U13 wonnen hun finale tegen RSC Anderlecht en de jongens van U15 speelden kampioen bij de interprovinciale.

In de wedstrijd tussen SK Pepingen-Halle tegen FC Zwarte Leeuw was het de thuisploeg die het initiatief nam en toonde de bezoekers uit Limburg dat het niet van plan was om te zakken.

S.K Pepingen scoorde vroeg in de wedstrijd toen Miceli Damien de bal mooi in de kruising trapte en de bezoekende doelman Kevin Truyts mocht zich voor de eerste keer omdraaien 1-0 voor de thuisploeg. S.K Pepingen-Halle kreeg daarna nog twee mooie kansen in minuut 23 en 33 maar telkens ging de bal juist naast. Net voor rust in minuut 44 was het dan toch opnieuw raak toen de bal voor doel kwam en goed gevolgde Ngadrira Avansey de bal uit bereik van de bezoekende doelman intikte, S.K Pepingen-Halle mocht de rust ingaan met een verdiende en mooie voorsprong.

In de tweede helft gingen de bezoekers wat meer kansen creëren tot minuut 60 Senne Vanderheyden de bal kon binnenschuiven en zo de aansluitingstreffer op het bord plaatste 2-1.

Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg nog een open kans maar doelman Morris De Almeida, Pepijnen-Halle niet voor de overwinning zitten en gaan met succes, 5 minuten voor het einde Dani oog in de Limburgse doelman en gaf deze geen schijn van kans met 3-1, Zwarte Leeuw kwam niet langszij te komen maar de thuisploeg hield het hoofd koel en maakte de wedstrijdtijd rond, en behaalde een verdiende overwinning, eindstand 3-1.