Raoul Ngadrira: “Met de zege aanknopen”

Raoul Ngadrira: “Met de zege aanknopen” 24 / nov

Raoul Ngadrira (30), geboren in Kinshasa, ontpopt zich dit seizoen meer en meer tot smaakmaker. Bij zijn komst vorig seizoen had hij wat tijd nodig om op niveau te komen, maar thans is hij niet meer weg te denken uit de fusieploeg.

“Vorig seizoen streek ik neer bij SK Pepingen Halle”, vertelt Anderlechtenaar Raoul Ngadrira. “Ik wou dicht bij huis spelen en SKPH bleek een goede keuze. Bij mijn komst was ik niet topfit, want wegens blessureleed had ik zes maanden stilgelegen. In de heenronde zagen de supporters dan ook niet de beste Ngadrira.”

“Met veel trainingsarbeid groeide ik in de tweede ronde naar mijn beste vorm. Ook de ploeg draaide almaar beter, zodat we op het behoud afstevenden. We wonnen de barragematch van Zwarte Leeuw, maar het failliet van SK Lierse legde ons nadien nog een pad in de korf.”

“Dus was het dit seizoen herbeginnen in derde amateurklasse. Na een prima voorbereiding volgden de resultaten niet meteen. Misschien ook niet verwonderlijk, er moest een nieuwe ploeg gebouwd worden met veel nieuwkomers en veel jongeren. De spelers moesten elkaar op het veld vinden en automatismen kweken.”

“Zeges tegen Lede, Zwevezele en KVW Zaventem gaven ons een boost. Tegen Merelbeke en Kampenhout kregen we geen loon naar werken en we moesten het doen met 1 op 6. Tegen Torhout moeten we zondag opnieuw met de zege aanknopen. Op de slotdag bezorgden we Torhout vorig seizoen met 0-5 de degradatie. Een jaar later staan we een reeks lager tegenover elkaar. Torhout blijkt fel gewijzigd en staat voorlaatste, maar we zijn wel degelijk op onze hoede.”

“SKPH is alweer een Vlaamse ploeg op mijn cv, want na de jeugd bij Anderlecht speelde ik voor KV Mechelen, Rupel Boom en Dender. Nadien probeerde ik het bij La Louvière, maar daar aardde ik niet en Yakassongo, intussen ook bij SKPH, overhaalde me naar Lokomotiv Sofia te verkassen. De club ging failliet en ik ging aan de slag bij Virton, alvorens naar SKPH te komen.” (lbh)