VOETBAL VLAANDEREN LEGT COMPETITIE SENIORES STIL

VOETBAL VLAANDEREN LEGT COMPETITIE SENIORES STIL 14 / okt

VOETBAL VLAANDEREN LEGT COMPETITIE SENIORES STIL MAAR LAAT JEUGD VERDER VOETBALLEN

Het Bestuur van Voetbal Vlaanderen nam kennis van de beslissing om binnen de sportsector te gaan van code geel naar code oranje.

Het Bestuur besliste in zitting van 13 oktober na een lang beraad, rekening met de mogelijkheden voor onze clubs inzake de praktische organisatie, als volgt:

  • Jeugdcompetities U6 tot en met U17, gewestelijk, provinciaal en interprovinciaal worden verder georganiseerd.
  • Het competitievoetbal seniores stijgen en dalen van 2de afdeling tot en met 4de provinciale, evenals het senioresvoetbal recreatief wordt voor onbepaalde tijd stilgelegd, evenals de competities U19, U21 en de reserven.

Gezien enkel zeer gelimiteerd gebruik van de kleedkamers mogelijk blijft zullen ook jeugdwedstrijden met veel flexibiliteit kunnen worden uitgesteld. Clubs die met hun seniores willen blijven trainen en / of vriendschappelijke wedstrijden spelen kunnen dit best in eigen omgeving aanbieden.

Het verschil tussen matchen en vriendschappelijke matchen is het gebruik van de kleedkamer. "Je mag die functie niet onderschatten tijdens competitiematchen. De kleedkamer vormt een essentieel onderdeel, ook voor onder meer besprekingen. Dat heb je met vriendschappelijke matchen minder. Bovendien zijn de verplaatsingen bij die laatste minder ver."

De jeugdvoetballers worden van dit alles ontzien. "We willen de jeugd nog altijd een perspectief geven. Dat mentale aspect werd tijdens de vergadering voorkomen." , aldus voorzitter Marc Van Craen.

Voetbal Vlaanderen doet een oproep aan al haar clubs en leden om in deze tijdelijke tijden of het niet te doen om zo goed mogelijk met deze omstandigheden om te gaan. Voor toekomstige aanpassingen in de ene of de andere richting zal het Bestuur van Voetbal Vlaanderen nieuwe nemen. Wij vragen begrip voor de situatie en zeer snelle beslissing.