Damien Miceli: “We staan niet op onze plaats”

Damien Miceli: “We staan niet op onze plaats” 17 / feb

“Zelden moest ik opboksen tegen de degradatie”, zegt Damien Miceli (33), die in Charleroi woont en werkt. “MVV, Sporting Charleroi, Olympic, White Star Woluwe, Jeunesse Esch, Charleroi Fleurus en Waterloo passeerden de revue, alvorens ik twee jaar terug in Pepingen neerstreek. Ik beleefde twee mooie seizoenen met winst in de eindronde in de vorige campagne, zodat ik heel graag in het fusieproject stapte.”

“Op tien wedstrijden voor het einde staan we evenwel in nauwe schoentjes en is het knokken voor het behoud. Met een nieuwe spelersgroep in een reeks hoger en dat tijdens het eerste jaar van een fusie blijkt niet evident, maar iedereen stroopt de mouwen op om SKPH in tweede amateurklasse te houden. We staan onderaan trouwens niet op onze plaats. De sfeer in de groep blijft alleszins goed en dat is een pluspunt in onze reddingsoperatie.”

“De komst van trainer Jean-Louis Meynaert gaf de ploeg een nieuw elan. Geen kwaad woord van voorganger Geert Criquielion, die beslist prima werk leverde, maar Meynaert zette ons op het juiste spoor. Er is progressie en dat toonden we tegen de toppers, waartegen we gelijke tred hielden en kansen afdwongen. Zondag verloren we van Westhoek, maar we kwamen dicht bij een draw. De kopbal van Ben Ahmed werd trouwens niet voor de lijn gekeerd, maar erachter, zodat het 2-2 had moeten zijn.”

“Zondag op Gullegem, dat we thuis met 2-0 vloerden, moeten we voor 6 op 6 gaan. Ik ben wel geschorst, maar reken op de maats. SKPH heeft de kwaliteiten om zijn verblijf te verlengen en het bestuur en de supporters verdienen dat.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 17/02/18