Bart Pauwels: “We zitten in goede flow”

Bart Pauwels: “We zitten in goede flow” 24 / mrt

Na de hoopgevende 9 op 9 kruist SK Pepingen Halle zondag de degens met titelkandidaat FC Mandel United. Invallersdoelman Bart Pauwels heeft er een goed oog in en rekent er zelfs op wat thuis te houden.

“Het loopt almaar beter en dat vertaalt zich in positieve resultaten”, vindt Leerbekenaar Bart Pauwels (31), die in Halle bij Lukoil werkt.

“We wonnen met 2-3 op Bornem en nadien haalden we het met 1-0 van Ronse en 0-1 op Harelbeke. Voor het eerst dit seizoen pakten we zelfs 9 op 9. Vorig seizoen was me dat in dezelfde reeks met SK Halle niet gelukt.”

“Belangrijk is dat er nu een hecht blok staat. Iedereen vecht voor iedereen en de mentaliteit zit prima. We zitten echt in een goede flow en hebben alles nog in eigen handen. We gaan Torhout immers met één puntje vooraf en mikken op die barrageplaats.”

“Zondag komt Mandel United op bezoek en wat we kunnen pakken, is bonus. Mandel staat als tweede op de promotieplaats, want leider Petegem vraagt de licentie voor eerste amateurklasse niet aan. Terwijl wij knokken voor het behoud, spelen zij met één punt bonus op Rupel Boom voor promotie.”

Kansloos

“De West-Vlaamse fusieclub is met acht zeges op een rij wel in uiterst goede doen. Bovendien incasseerden ze de jongste vijf wedstrijden geen doelpunt.”

“Ik herinner me goed de heenwedstrijd. Na een halfuur kreeg Sergei Deweerdt rood en moest ik onder de lat. We werden die dag van het kastje naar de muur gespeeld en verloren kansloos met 5-0. We zijn dus alleszins op onze hoede, maar we geloven in onze kansen. In elk geval hebben we niets te verliezen. Mandel is de kersverse fusie tussen Izegem en Ingelmunster. FC Izegem hielden we vorig seizoen met SK Halle met 2-1 onder de duim.”

“Intussen verlengde ik mijn contract. Ik sta als tweede keeper dan wel in de schaduw, maar ik voel met hier goed. De verstandhouding met doelman Sergei Deweerdt en keeperstrainer Pascal Vanherbergen is supergoed. Ik sta scherper dan ooit en als de coach me nodig heeft, ben ik er klaar voor.”

Bron: Het Nieuwsblad Online 24/03/18