Open brief raad van bestuur SKPH

Open brief raad van bestuur SKPH 1 / feb

Beste speler, ouder, trainer, supporter, sympathisant, commerciële partner,

In eerste instantie hopen we dat iedereen gezond en wel is. Ondanks een nieuw jaar hebben we voorlopig nog geen nieuwe duidelijke vooruitzichten. Al mogen we er van uitgaan dat het ergste achter de rug is en we kunnen vooruitkijken naar een nieuw “normaal “voetbalseizoen 2021-2022.

We beseffen dat het de laatste maanden stil geweest is, waarvoor onze mea culpa. Dit betekent echter niet dat er achter de schermen niet wordt verder gewerkt. SK Pepingen Halle is een levendige club en dat zal zo blijven in de toekomst.

Anderzijds heeft de voorbije periode ook wel pijnpunten binnen onze clubwerking aangetoond. Pijnpunten welke we in de toekomst willen tacklen, zaken die we anders kunnen aanpakken. Als Raad van Bestuur buigen we ons bijvoorbeeld momenteel over een veréénvoudigde club werking structuur, het genereren van nieuw inkomsten nodig om verder te ontwikkelen.

We volgen de genomen maatregelen vanuit Voetbal Vlaanderen op de voet en trachten ons steeds aan te passen aan de snel wijzigende informatie. Anderzijds is de boodschap duidelijk gesteld dat de clubs op eigen middelen zijn aangewezen. We begrijpen dat het inschrijvingsgeld een gevoelig thema is en willen daar in de nabije toekomst een duidelijk standpunt rond innemen.

In tussentijd willen we de sportieve activiteiten, welke we kunnen maximaal organiseren, benutten door het aanbieden van trainingen en wedstrijden voor wie het wel kan. Sommige jeugdcategorieën zijn harder getroffen dan andere. De bovenbouw heeft amper 5 competitiewedstrijden kunnen spelen sinds maart 2020. Deze verdienen ook onze aandacht. Misschien moeten we denken aan het aanbieden van trainingen waar fun en beleving primeert in de maanden mei en juni?

Intussen willen we iedereen bedanken, iedereen wie zich, ondanks de moeilijke werkomstandigheden, dagelijks inzet voor het maximaal benutten van fun en trainingstijd voor onze jeugd. Door jullie kunnen vandaag, activiteiten toegelaten door Voetbal Vlaanderen,  trainingen en wedstrijden, nog steeds doorgaan.

Verder heeft de sportieve staf hard gewerkt aan de nakende audit van Voetbal Vlaanderen. Deze audit is van primordiaal belang voor onze jeugdwerking; met interprovinciaal voetbal en behoud van het driesterrenlabel hopelijk als resultaat.

We hopen dat we je vertrouwen kunnen blijven verdienen. We doen er alles aan om ook in 2021 – 2022 je het volgende te kunnen aanbieden:

  • Een kwalitatieve jeugdopleiding
  • Voetbal op nationaal niveau
  • Doorgedreven werking van vrouwenvoetbal
  • Sociale beleving in regionaal voetbal en G-sport

Keep it safe, volg de maatregelen en tot zeer binnenkort

Namens de raad van bestuur

Hans Vanderheyden