Reisverslag: onze U13 op voetbalavontuur naar Spanje

Reisverslag: onze U13 op voetbalavontuur naar Spanje 13 / apr

Als afsluiting van een boeiend voetbalseizoen, trekt de U13 met twee ploegen naar het internationaal voetbaltoernooi ‘De Copa Costa Brava’ in Lloret de Mar.

23 spelers, trainers, begeleiders en supporters vertrokken vrijdag 12 april aan onze oefenvelden van Kruisveld te Halle voor een week vol voetbal plezier richting Spanje. Op dit internationaal voetbaltoernooi zullen ze de kleuren van onze club verdedigen tegen ploegen vanuit heel Europa. De wedstrijden zullen plaats vinden op het voetbalcomplex van Tordera, Barcelona, dat beschikt over 14 voetbalvelden.

Naast de vele voetbalwedstrijden is er ook tijd voor ontspanning. Zo zullen de spelers o.a. een bezoek brengen aan Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona. Om de kosten van deze reis wat te drukken, werden er door de spelers balpennen verkocht. Ook organiseerden enkele ouders een quiz, die een enorm succes werd.

Wij hopen op een sportief succes, maar vooral op een onvergetelijke ervaring.

Volg de ploegen tijdens het toernooi via deze link: https://www.copacostabrava.es/nl

SK Pepingen-Halle U13 IP A zit in groep : U13/9 GR A-U13/9-GROUP-A
SK Pepingne-Halle U13 IP B zit in groep : U13/9 B-U13/9B-GROUP-A

Reisverslag

Woensdag 17 april:

Vandaag was het de laatste dag van het tornooi van de Copacostabrava. s'Morgens deden we met beide ploegen een training op het strand. Natuurlijk was dit zalig.
Daarna richting hotel voor het middageten waarna de IP2 zich klaarmaakten voor hun laatste wedstrijd van het tornooi. Deze wedstrijd werd spijtig genoeg verloren.
De IP1 die hadden ondertussen vrij en konden zich goed voorbereiden voor hun wedstrijd s'avonds. De wedstrijd voor de plaatsen...
Tegen het Duitse Sölde en het was een zware wedstrijd met stevige duels en een tegenstander die vaak speelde met de lange bal. Op een bepaald ogenblik stonden we 1-3 achter en toch waren we de betere ploeg. We bleven kansen creëren maar de bal wou er niet in..
In de laatste 5 min. was het alles of niks en hadden we er nog een spits bijgezet. We scoorden nog 2 keer en de ontlading was groot. Dus gelijkspel en strafschoppen waarin wij de sterkste waren. Wat een wedstrijd en een sterke prestatie van de ploeg.
Ook de IP2 speelden een goed tornooi en een dikke proficiat aan de spelers. Daarmee eindigt deze fantastische week en hebben de spelers een week meegemaakt die ze nooit zullen vergeten. Gewoon teveel om op te noemen...
Ook de Staff is heel tevreden dat we met deze groep zo een week beleefd hebben en ook dank aan de ouders natuurlijk. Met andere woorden... het was gewoon TOP. Er werden enorm veel foto's genomen en filmpjes gemaakt..
Dit gaan we binnenkort overmaken aan de ouders. Donderdag dus terugkeer naar België.

SK Pepingen-Halle-1 - VFR Sölde: 5-4

SK Pepingen-Halle-2 - SW Alstaden: 0-4

Dinsdag 16 april:

Alain Vandevelde, trainer: Dag 3 van het tornooi. Vroeg uit de veren voor de IP1 want er was weer wedstrijd om 09 uur tegen het Franse Istres. Deze wedstrijd moest gewonnen worden om 2de te eindigen in de groep en dat deden we ook met ruime cijfers en na een sterke wedstrijd van de ploeg.
Iedereen was extra gemotiveerd en we wilden revanche nemen na onze ongelukkige wedstrijd van de dag voordien. In de namiddag was het de beurt aan de IP2 maar spijtig genoeg verloren zij hun wedstrijd.
De IP1 hadden een vrije namiddag en genoten ondertussen van het strand. s'Avonds zijn we dan gaan eten met beide teams en met de ouders in een tapasbar. De sfeer was weer uitgelaten en ze keken ook naar de Champions Leage-wedstrijden. Morgen staat nog één plaatsingwedstrijd voor beide teams op het programma.

SK Pepingen-Halle-1 - F.C. Istres: 6-1

SK Pepingen-Halle-2 - JfV Calenberger Land Weiß: 0-5

Maandag 15 apri:

Alain Vandevelde, trainer: Vandaag dag 2 van het tornooi. De IP1 moesten vandaag twee wedstrijden afwerken waarvan ze één wedstrijd gewonnen en één verloren hebben. De verloren wedstrijd was tegen een Duitse ploeg die vrij agressief speelde en waarbij er enkele gekwetsten te noteren vielen. Zo moest steeds de ploeg herschikt worden en de ploeg kreeg op het laatste nog een reuze grote kans zodat een gelijkspel er nog in zat. De eerste wedstrijd van de dag was ook al erg intensief want ze moesten een 2-0 achterstand ophalen. Zo zijn de spelers erg diep moeten gaan om de overwinning binnen te slepen.
De IP2 wonnen vandaag hun beide wedstrijden.
In de namiddag zijn we gaan eten met beide ploegen en daarna naar het strand getrokken waar iedereen zich konden uitleven. En dat was plezant.
s'Avonds was iedereen vrij en konden de spelers zich amuseren in het hotel met biljarten, ping-pong, enz...
Het was dus weer een bewogen dag met veel amusement en een goede sfeer. Op naar morgen dinsdag , dag 3 van het tournooi.

TV Eiche Horn - SK Pepingen-Halle-1: 2-3
SV 1914 Eilendorf - SK Pepingen-Halle-1: 1-0

SK Pepingen-Halle-2 - U.S. Saint Galmier Chamboeuf-1: 3-0
SK Pepingen-Halle-2 - SSC Donaueschingen: 4-0

Zondag 14 april:

Alain Vandevelde, trainer: Een onvergetelijke dag voor de spelers. We startten het tornooi met een overwinning voor beide teams.
Daarna reden we richting Barcelona voor het bezoek aan Camp Nou met aansluitend een bezoek aan de stad - Rambla. En s'avonds waren we aanwezig voor de openingsceremonie waarbij onze spelers onder de indruk waren.
Het was een leuke dag met veel plezier, ook op de bus altijd veel sfeer. Bij terugkomst van de ceremonie waren de spelers vermoeid na deze erg lange dag. Op maandag speelt elke ploeg 2 wedstrijden en we gaan er opnieuw voor.

SK Pepingen-Halle-1 - A.S. Bellecour-2: 4-0

SK Pepingen-Halle-2 - SC Rhenania Hochdahl: 2-0

Zaterdag 13 april:

Alain Vandevelde, trainer: Na een lange reis zijn we rond 11 uur aangekomen in Llioret De Mar waarna we met gans de bende de stad ingetrokken zijn. Na het eten zijn de spelers het zwembad ingetrokken zijn, maar dat was nog wat te koud.
's Avonds hadden we een verrassing voor de spelers. De ploegen kregen nieuwe voetbaluitrusting, de truitjes waren gepersonaliseerd met naam en nummer. De gasten waren erg tevreden en hadden dit niet verwacht ...
Later zijn we opnieuw de stad ingetrokken voor een avondwandeling, waarna de spelers vermoeid naar hun kamer trokken. En zo eindigde een zonnige dag en staat er ons een drukke zondag te wachten met onze eerste wedstrijd al om 09 uur. De sfeer is natuurlijk erg goed en we gaan het er goed van pakken.

Vrijdag 12 april:

Bijéénkomst van de spelers om 18.15 uur. De bus vertrekt om 19.00 uur aan de oefenvelden van Kruisveld richting Spanje.