Ploeg in de kijker: U19

Ploeg in de kijker: U19 21 / apr

Jorn Van Ginderdeuren, trainer U19

Even voorstellen

Jorn Van Ginderdeuren, 27 jaar, zit momenteel in mijn laatste maanden van de UEFA -A cursus. Na 8 seizoenen bij KFC Lennik (3j onderbouw, 5j Damesploeg 2e prov.) ben ik ondertussen al 5 seizoenen aan de slag bij SK Pepingen Halle. Samen met Dirk Desmet ben ik trainer van de U19 & Nationale reserven alsook van onze Postformatie. Dirk doet de coaching van de wedstrijden bij de nationale reserven, ikzelf doe de wedstrijdcoaching bij de U19 IP.

De mooiste momenten

In de 5 jaren bij de club heb ik al heel wat mooie momenten mogen beleven. De leergierigheid en enthousiasme waarmee onze jeugdspelers op het veld staan zijn op zich al top. Maar dat ze dit in het weekend koppelen aan hun talent en op deze manier mooi voetbal op de mat te brengen is extra genieten.

Ondanks dat de focus van mezelf vooral ligt op spelers individueel beter maken heb ik toch al het geluk gehad dat mijn spelers de voorbije jaren al 2x een kampioenstitel in de wacht konden slepen.

Gezien we door corona nauwelijks wedstrijden en trainingen hebben gehad moet ik voor de mooiste momenten terug naar het laatste seizoen waarbij ik het grootste deel van de huidige kern reeds onder mijn hoede had. De bekerfinale van de ‘ jeugdcup Het Nieuwsblad’ in 2018 tegen Wolfsdonk. De dag op zich was al een hele beleving, met een volle bus spelers en supporters trokken we naar de finale. Met de rust stonden we al 4-0 in het krijt, maar in de 2e helft trokken we het spel naar ons toe en maakten we nog 4-4. Een paar seconden voor affluiten misten we voor open doel nog de 4-5, een kans die ik tot op vandaag nog perfect voor de geest kan halen. Uiteindelijk verloren we de finale met de penalty’s maar maakten we er nadien, ondanks het verlies, toch nog een ‘klein’ feestje van.

Als ik naar de extra-sportieve zaken kijk dan zijn de momenten met de trainerstaf en de ballekes van Annick op stage in Balen altijd een voltroffer geweest! Van de teamgeest die daar ontstaan is plukken we nog steeds de vruchten ?

Nog meer van dat?

Uiteraard! We zijn samen met de club goed werk aan het afleveren, ik kijk dan ook ontzettend uit naar het moment dat er 1 van de jeugdspelers, die ik onder mijn hoede had als trainer, zijn eerste minuten maakt bij ons A elftal. Want daar doen we het uiteindelijk voor!